Autumn movie: The 10th Kingdom

‘Why did I let her in? Didn’t I know she was bad? I did. Of course I did. But I also knew that I couldn’t keep the door closed all my life just because it was dangerous. Just because there was a chance that I might get hurt.’ – Snow White 

Dit is als je het mij vraagt de ultieme film om op een grijze herfstdag te kijken. Net als de herfst is het een mysterieuze film en heb ik er volop van genoten. Ik had deze film een hele lange tijd geleden bij een vriendin, waarmee ik altijd filmmarathons keek, gezien (ongeveer in 2007 of zo) en toen vond ik het al een geweldige film. Wie gek is op sprookjes of fantasy moet deze film ooit kijken!

(btw, ik vind dat de trailer nog niet duidelijk laat zien hoe leuk de film wel niet is. Ik heb helaas geen andere trailer kunnen vinden.)

The 10th kingdom is een verhaal over een fantasiewereld waar magie en sprookjesfiguren tot leven komen. Het verhaal begint wanneer prins Wendell, heerser van het vierde koninkrijk en kleinzoon van Sneeuwwitje, in een list trapt en zijn slechte stiefmoeder, de Boze Koningin, zijn lichaam wisselt met dat van een hond. Wendell is bang om zijn leven te verliezen en probeert te ontsnappen aan de Koningin. Hij weet weg te komen, maar als hij valt over een hoop rotzooi komt hij per ongeluk op een magische spiegel terecht die hem naar New York brengt.  Gelukkig valt Wendell in de handen van Virginia, een serveerster die altijd klaagt over haar voorspelbare leventje. Virginia zit vol met verwachtingen over wat de wereld te bieden heeft, maar is te onzeker en bang om er wat aan te doen. Totdat Wendell in haar leven komt, hij wordt achterna gezeten door 3 trollen en een half-wolf met een buitengewoonlijk goed reukorgaan. De trollen vernielen veel in New York en dopen NY om tot The 10th Kingdom. Virginia’s leven is compleet omgeslagen van het voorspelbare naar avontuur en gevaar. Wolf , de half-wolf die Wendell moet terugbrengen naar de Boze Koningin, werd meteen verliefd toen hij Virginia zag. Wolf kies voor haar kant, in plaats van die van de Koningin en zet zijn reis voort met Virginia, Wendell en Tony, Virginia’s vader. Deze onvolkomen-niet-bij-elkaar-passende-groep gaat samen terug naar de 9 koninkrijken door de magische spiegel. Ze zijn terug gegaan omdat hun levens niet zeker zouden zijn als ze de uitweg van Wendell, die voorstelde om door de magische spiegel te reizen, niet opvolgden. In deze 9 koninkrijken zijn Virginia en Tony vooral op zoek naar de magische spiegel die zoekraakt nadat ze erdoor zijn gereisd. Maar naarmate het verhaal volgt komen Virginia en Tony erachter dat ze hierheen zijn geleidt om de 9 koninkrijken te redden. Ze helpen Wendell om zijn oude vorm en koninkrijk weer terug te krijgen. Dit blijkt echter een moeilijke taak te zijn, omdat ze altijd achterna worden gezeten door de 3 trollen en een dodelijk Jager. Maar Wendell weet dat de 9 koninkrijken onder de macht van de Boze Koningin zullen vallen als ze niet proberen haar te verslaan. Doordat Wendell zo ongerust is weet hij de groep voort te dragen, ondanks de vele obstakels die ze tegen komen.

Het leuke aan deze film is dat hij gaat over wat na de ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ tijd gaat en dat alle sprookjes (soms duidelijk, soms niet zo duidelijk) in het verhaal verwerkt zijn, maar ook een moderne twist hebben. Zo wordt er een paar keer duidelijk naar het verhaal van Sneeuwwitje verwezen, heb je een bos wat is ontstaan nadat Jack (van Jack en de bonenstaak) de bonenstaak heeft laten staan en heb je ook dat Virginia die snel een liedje over schapen moet verzinnen, niets weet en dan maar een aangepast versie van We will rock you zingt. De moderne en sprookjesachtige wereld ineen maken het kijken leuk en grappig.

Image

Verder zijn de acteurs in deze film heel goed. De karakters worden perfect neergezet en met name Wolf vond ik zeer goed gespeeld door Scott Cohen. Hij speelde van blij, naar boos, naar verdrietig en serieus in een paar seconde en dat kan hij echt geweldig goed. Hij wekte voor mij ook meteen de meeste sympathie op en doet dat ook nog eens op een grappige manier. Ook de rest van de rollen waren heel leuk. De Evil Queen werd heel gemeen gespeeld en ook de jager was echt angstaanjagend. Zo’n vent waar je de rillingen bij krijgt. Verder vond ik dat er veel humor in de film zat en waren de special effects voor die tijd echt wel heel goed. Je moet er een beetje doorheen kijken, maar wat wil je ook bij een film die al 14 jaar oud is. Dat de film zo oud is, zie je trouwens helemaal niet zo terug.

Het enige wat ik minder van de film vond, waren de trollen. De trollen vond ik een beetje te overdreven gespeeld, maar eerlijk gezegd vond ik hun rol ook het minst interessant. Ook de ring was zeer irritant, maar in tegenstelling tot de trollen wel grappig voor het verhaal.

Deze film heeft een beetje mijn hart gestolen als het om een sprookjesfilm gaat. Ik kan wel zeggen dat deze dan echt op nummer 1 staat in mijn sprookjes categorie. Wel duurt de film 7 uur, maar daar moet je niet van schrikken, want het is het kijken waard. En aan de andere kant, heb je dan ook meer kijkplezier! Dus een aanrader als je nog op zoek bent naar een leuke film!

Wolf & Virginia - wolf-the-10th-kingdom Fan Art

Vraag van vandaag: Wat is jou favoriete herfstfilm?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s