MusicSaterday: Eurovisie editie

Ola people,

Voor de mensen die nu midden in de examens zitten of al klaar zijn: hoe gaat/ging het? Bij mij gaat het wel goed. Ik heb alleen voor Nederlands zeker een 5 en ik zit met m&o waarschijnlijk tussen de 5-5.5, maar de rest heb ik sowieso voldoende. Ik hoef alleen nog scheikunde te maken en dan ben ik klaar. Maar goed, wat er deze week ook is geweest is het Eurovisie Songfestival en dit jaar heb ik gekeken, omdat ik een grote favoriet erbij heb. Normaal ben ik niet zo heel erg van het Eurovisie Songfestival, maar dit jaar zit ik fanatiek voor de tv. Naast mijn favoriet (die naar de finale is), heb ik nog een paar landen die ik een leuk of grappig liedje vind hebben en die ik graag wil delen. Dus laten we beginnen!

Als eerste hebben we de United Kingdom, die dit liedje hebben gemaakt. Een duidelijk begin 1920 songachtige vibe is er in het liedje te horen. Ik vind het nummer heel vrolijk en leuk klinken. Daarnaast passen de stemmen van dit duo ook heel goed bij elkaar. Een aanrader!

Dit duo komt uit Estland en hebben een stuk rustiger en donker liedje dan die van de UK. Toch vind ik het wel een mooi liedje. De tekst is goed en vooral de stem van de man vind ik heel mooi klinken. Ook live vond ik de man beter dan de vrouw, maar zingen kunnen ze allebei wel.

Zweden is de grote favoriet van dit jaar en direct erachteraan komt Rusland. Nou, als ik een ding weet, is het wel dat ik liever heb dat Zweden wint. Sowieso vind ik het liedje van Zweden veel leuker en is een knappe man ook niet verkeerd. Ik moet zeggen dat als je dit liedje heel vaak hebt gehoord het liedje wel wat minder wordt, maar dat wordt goed gemaakt met prachtige visual effects op het podium. Daarnaast zingt ‘ie live erg goed. Zeker de moeite waard om te zien!

Dit liedje… Je zou je waarschijnlijk afvragen waarom ik dit in mijn MusicSaterday stop. Nou, ik heb hier zo veel om moeten lachen en daarnaast is het liedje heel aanstekelijk om mee te zingen/dansen. En volgens mij zijn dat de ingrediënten die je als Eurovisie song moet hebben. Daarnaast ben ik heel erg blij dat Nadav door is, omdat er een paar heel saaie nummers ook door zijn naar de finale. Dit liedje fleurt, samen met de andere liedjes in deze MusicSaterday, de finale weer wat op. Dus zeker een favoriet van mij!

En dan mijn ultieme favoriet! België! Toen ik het liedje voor het eerst hoorde, had ik meteen het idee dat dit meer dan alleen een liedje was voor het Eurovisie songfestival. Ik vind het namelijk echt een liedje dat zo op de radio kan. De beat is goed, de tekst is goed en Loïc heeft ook nog eens een prachtige stem om naar te luisteren. Op dit moment wordt België geschat op plaats 4 in de finale, maar ik hoop dat ze ons nog eens heel erg positief gaan verrassen. Aan het liedje kan er in ieder geval niks misgaan, want dat is echt een top nummer!

En dit was dan de Eurovisie songfestival editie. Ik hoop dat jullie hem leuk vonden en vanavond ook gaan kijken.

Vraag van vandaag: Wie is jouw favoriet voor vanavond?

 

Advertenties

Een gedachte over “MusicSaterday: Eurovisie editie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s