Tessa, waar was je al die tijd?

DSC_0585

Nou dat is een leuk verhaal. Nadat ik zei dat ik zou minderen met artikels maken, ben ik eigenlijk vrijwel gestopt. Ik wilde tijd hebben voor mijn examen, maar ik merkte ook dat ik na mijn examens het erg druk had.

Dus hoe staat het leven?

Nou als eerst moet ik even zeggen dat ik ben geslaagd! Jawel, het is dit jaar gelukt om mijn diploma te halen en dat zonder herkansing te moeten doen. Ik dacht zelf nog dat het erg spannend was, omdat scheikunde (mijn laatste examenvak dit jaar) erg slecht ging, maar gelukkig was daar een hoge normering voor. En uiteindelijk bleek ook dat ik voor de meeste vakken veel te streng had gerekend, want ik had voor de meeste vakken veel hoger gescoord dan ik mezelf had gegeven.

Maar ja, daarnaast moest ik op zoek naar een kamer en dat betekent ook op kijkavond komen. Gelukkig ben ik, op de advertentie die mij er het leukst uitzag, het ook geworden. Ik heb dus mijn kamer in downtown Enschede en ben daar in juni ingetrokken.

Daarnaast was er nog de fantastische vakantie in Amerika. Dat betekende een andere cultuur, andere landschappen en een heerlijke temperatuur. Hier komt zeker nog een artikel van!

Ook ben ik begonnen aan mijn studie forensisch onderzoek, maar… ik heb door dat ik van deze studie niet vrolijk wordt. Ik heb 7 jaar beweerd dat forensisch onderzoek MIJN studie is en nu merk dat ik er juist ongelukkig van wordt. Dus… ik ga stoppen.

WAT?! Oke, en dan?

Ik blijf sowieso nog in Enschede wonen, want in Enschede heb ik iets meer kans op werk en daarnaast vinden mijn ouders het belangrijk dat ik wel op kamers blijf wonen. Zelf heb ik daar ook echt geen problemen mee, want ik vind Enschede een leuke stad en voel me hier steeds meer thuis. Dus het wordt in Enschede blijven wonen en werk zoeken.

En een nieuwe studie?

Ik schrok zo erg van mezelf dat ik forensisch onderzoek toch niet leuk vond, dat ik het nog niet weet. Wat ik altijd leuk heb gevonden is fotografie. Misschien dat ik dus een hbo studie in fotografie ga doen, maar misschien begin ik nu ook al aan een fotocursus om misschien al wat opdrachten binnen te krijgen met fotografie. Wie weet vind ik mijn weg daar zelf wel in. Want zoals mijn vader zei: ‘onze familie wilt geen baas boven zich hebben’ en dat is echt zo.

En verder?

Verder hoop ik in ieder geval dit jaar er alles aan te doen om van het studentenleven te genieten. Ik wil dan ook echt niet dat ik mezelf ga terugtrekken op mijn kamer. Dus aanmelden voor een studentenvereniging en doorgaan met de mediacommissie van de studievereniging. En daarnaast ga ik ook maar eens sporten. Nu ik maar 10 minuutjes hoef te fietsen om naar de stad of school te gaan, heb ik het idee dat mijn conditie naar zo’n laag punt is gezakt, dat mijn lichaam zelf aangeeft dat het wilt gaan sporten (en dat is echt nooit gebeurd :P).

Verder ga ik ook weer door met bloggen. Ik heb het zo erg gemist dat ik het maar al te graag weer wil oppakken. Met name de MusicMonday heb ik gemist, al zal ik wanneer ik deze serie weer laat opbloeien het een en ander eraan veranderen.

Tja, en dan loopt het leven toch nog even anders dan je denkt…

 

Advertenties

Een gedachte over “Tessa, waar was je al die tijd?

  1. Wat goed dat je geslaagd bent! Gefeliciteerd! Ik ben benieuwd naar je vakantie in Amerika! Ik wil ook echt een keer naar Amerika! Leuk dat je weer gaat bloggen! Veel blog plezier! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s