Amerika roadtrip deel 1

Ola people,

Zoals beloofd, mijn trip naar Amerika! Ik ga het wel in delen doen, want ik heb veel foto’s en veel te vertellen. Dat lukt echt niet in een artikel. En daarnaast wil ik wel volledig netjes en mooi mijn verhaal hebben gedaan met volledige concentratie op het artikel.

Dus laten we beginnen bij het begin…

Ik ben naar Amerika gegaan met mijn ouders, broertje en zusje. We hadden thuis gestemd naar waar we naartoe wilde (wel in de buurt van het zuidwesten). Mijn moeder heeft hier een hele route uitgestippeld met motels en de route die we gingen rijden. Als je met vijf mensen bent moet je dat wel en daarnaast is het ook echt aan te raden. Hoewel ik soms echt gek van mijn ouders, broertje en zusje werd, omdat je vier weken lang nonstop met ze moest volhouden, was het eigenlijk minder moeilijk als ik dacht dat het zou worden. Het enige vreselijke vond ik dat ik soms met mijn zusje in een tweepersoonsbed moest slapen. Dit was niet leuk, omdat mijn zusje super veel plek inpikte en ik dus bijna niet kon slapen.

Eerste stop: New York

Dit was een plaats waar ik heel graag naartoe wilde. Ik had het al zo vaak in films gezien dat ik hier per se naartoe wilde. Dit was dan ook onze enige afwijking in de route, maar dit was ook wel weer fijn omdat vliegmaatschappijen vanuit Europa hier vaak naartoe vliegen. Daarnaast was het ook een plaats die mijn ouders heel leuk vonden (mijn ouders zijn al vier keer eerder naar Amerika geweest) en mijn broertje en zusje ook graag wilde zien.

DSC_0002

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus we vlogen met een tussenstop in München (een beetje gek klinkt dit, maar zo was het), richting NY. Na een lange vlucht gingen we landen en zag je meteen al de typische Amerikaanse dingen zoals de highschool football velden bij de scholen zelf en ook zagen we de Brooklyn bridge al vanuit het vliegtuig. Toen we geland waren, zijn we met de bus naar het hotel gereden. Ons hotelletje lag midden in Manhattan en was maar vier blokken verwijderd van Times Square. Dit was wel heel fijn want je kon alles lopend of met de metro doen, maar je betaalde ook goed voor het hotelletje (terwijl het hotelletje echt super klein en nou niet het mooiste hotelletje was). Maar ja, NY is sowieso wel duur. We kwamen ’s ochtends aan op het vliegveld, dus hadden nog de hele middag om NY te bekijken. We hebben toen wat rustig aangedaan aangezien we toch wat moe waren van het vliegen en zijn een beetje gaan lopen, wat gaan drinken en hebben wat boodschapjes gedaan.

DSC_0014DSC_0009DSC_0064DSC_0075DSC_0086DSC_0118

De volgende dag zijn we als echte toeristen dingen gaan doen. Zo zijn we gaan wandelen en naar Top of the Rock gegaan. Dit is een gebouw dat uitkijkt op heel Manhattan. Echt een prachtig uitzicht had je daar! Je kon alles zien: the State of Liberty, Central Park, Wall Street, the Brooklyn Bridge… Echt een aanrader als je in NY bent!

DSC_0163DSC_0187

Daarna zijn we naar Central Park gegaan om even wat uit te rusten en te genieten van het prachtige park. Ik snap wel waarom mensen in NY daar graag even zitten. Het was zo raar, want als je bijna bij het park bent, hoor je nog heel veel autogeluiden en mensen die praten, maar zodra je het park in komt, is het rustig en hoor je gewoon de vogels fluiten. Echt een magisch gevoel geeft dat je. Het idee dat hoe druk het ook is, de natuur altijd zijn rust kan uiten.

DSC_0198DSC_0206DSC_0235DSC_0253

Daarna zijn we nog gaan lopen richting de boulevard en hebben daar prachtige huizen gezien (waar ik zeker wel in wil wonen). Ook zijn we naar Times Square geweest. Daar was het echt gigantisch druk en foto’s maken was echt moeilijk. Gelukkig heb ik er wel een paar voor jullie! Omdat we die dag zoveel hadden gelopen, waren we helemaal bekaf. Daarom zijn we daarna naar een leuke pub geweest, waar football en honkbal volop op de tv’s te zien waren.

DSC_0256DSC_0267

Voor dag 3 was het tijd om het zuiden van Manhattan te verkennen. Hier gingen we als eerst naar het monument van the World Trade Centers. Ik moest zeggen dat ik het een oprecht mooi monument vond en niet zo’n overdreven typisch Amerikaans monument. Daarna zijn we gaan kijken bij Wall Street. De mannen in pakken waren helaas daar niet echt te bekennen, maar de Amsterdamse huisjes hebben we wel gespot. Daarnaast stonden daar echt prachtige hoge gebouwen met gouden letters op hun naambordjes. Ja, je weet waar het geld zit 😛

DSC_0275

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna zijn we naar Governors Island gegaan. Een eiland die ze nog aan het bewerken zijn, maar die een goede plek heeft om een foto te maken van Manhattan. Dit eiland was vroeger een legerplaats voor het Amerikaanse leger, maar is nu een nationaal monument. Ook had je vanaf Governors Island een goed zicht op the State of Liberty. Ook dit is een aanrader om eens naartoe te gaan, omdat je dan de andere kant van Manhattan ziet.

DSC_0329DSC_0331DSC_0339DSC_0366

Omdat je wel erg moe wordt van al die bewonderingen en de vele wandelingen, gingen we na Governors Island even wat zitten in een parkje. Hier waren volop eekhoorns aanwezig, die wel heel erg nieuwsgierig waren en die ik dus makkelijk op de foto kreeg. Daarna zijn we nog bij China Town wezen eten. Heerlijk! Verse groenten en rijst kan je namelijk alleen bij Chinese/ Japanse restaurants echt krijgen. Net voordat de zonsondergang begon zijn we nog even naar de Brooklyn bridge gegaan om daar de zon onder te zien gaan en een paar foto’s te schieten. Op de terugweg naar ons hotel maakte ik nog onderstaande foto en stiekem vind ik dat wel een beetje een foto dat als een poster wordt verkocht. Zo mooi met die kleuren!

DSC_0376

DSC_0391DSC_0404

De vierde dag was de laatste dag dat we NY nog goed konden zien. De volgende dag moesten we namelijk ’s ochtends vroeg met een taxi naar het vliegveld. Helaas hadden we geen yellow cab, maar moesten wij het doen met een zwart busje. Maar goed, deze dag hadden we nog alle tijd om de laatste dingen van NY te zien. Wij zijn toen gaan kijken naar the Flatiron Building, een gebouw dat super dun is maar wel heel hoog. Hier zijn we naar gaan kijken en daarnaast zijn we gewoon wat gaan wandelen. De sfeer proeven van de stad en van de universiteit. We kwamen namelijk in een park dat vol met studenten zat. Heel gezellig sfeertje wat daar hing. Er was muziek, er was voetbal, mensen waren aan het zonnen of zaten op een bankje te lezen. Echt heel leuk! Verder hebben we die dag een petje gekocht met New York erop. Iets wat ik heel graag mee wilde nemen als souvenir.

En de volgende dag was het alweer uit met de NY pret. We gingen weer verder met de reis en zeiden gedag tegen NY. Hier stop ik dan ook mijn verhaal voor nu. Volgende keer ga ik verder met de wat spannende vliegreis en onze volgende stop van onze roadtrip namelijk San Francisco!

 

Advertenties

2 gedachtes over “Amerika roadtrip deel 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s